Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke i plati naručeni proizvod putem internet stranice anatomske.hr koja je vlasništvo tvrtke Comparo Media d.o.o. (u daljnjem tekstu Comparo Media d.o.o. ). Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje.
Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.
Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.
Isporučitelj naručenih proizvoda je Comparo Media d.o.o., Ulica Tometići 15, 51215 Kastav OIB:80948414608

POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom kupnje.

.Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Comparo Media d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.
Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama sa PDV- om ( Comparo Media d.o.o. je u sustavu PDV-a).

Narudžba

U web-trgovini proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe. Plaćanje proizvoda moguće je pouzećem ili elektronskom naplatom (VISA/Mastercard).
Narudžba će se smatrati zaprimljenom:
Prilikom plaćanja uplatom na račun – nakon što anatomske.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu
Prilikom plaćanja pouzećem – nakon što anatomske.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu
U trenutku zaprimanja narudžbe Comparo Media d.o.o. će e-mail-om obavijestiti kupca o primitku narudžbe.
U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, proizvod će biti poslan kada Comparo Media d.o.o. zaprimi potvrdu o uplati.

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem dostavne službe Overseas Express. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka, na navedenu adresu dostave. Povrat ili zamjena neodgovarajuće robe se moguća isključivo putem dostavne službe Overseas Express.
Dostava je besplatna za narudžbe preko 300 KN. U slučaju zamjene robe ili povrata neodgovarajućeg broja ili modela, kupac plaća naknadu dostave u iznosu 40 KN.
Comparo Media d.o.o. je obvezan isporučiti naručeni proizvod u roku 15 dana od dana narudžbe.
Osobno preuzimanje proizvoda nije moguće. Comparo Media d.o.o. proizvode isporučuje isključivo putem dostavne službe.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

Comparo Media d.o.o. je odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju da su pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktiraju Comparo Media d.o.o. radi rješavanja mogućih teškoća prilikom isporuke proizvoda.

Kupac je slobodan odbiti primitak proizvoda oštećenog u transportu i neće biti terećen za troškove dostave.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku 8 dana uputiti pisani prigovor Comparo Media d.o.o..

Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Potpisom potvrde o primitku pošiljke kupac potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode.
Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti Comparo Media d.o.o.. U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

Reklamacije i povrat proizvoda

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:
-ukoliko je zaprimio pošiljku koja ne odgovara narudžbi
-ukoliko je zaprimio pošiljku s nenaručenim proizvodom
Prigovori se šalju: e-mailom na cc@anatomske.hr, telefonom na br: 051 600 070 ili pismeno na adresu Comparo Media d.o.o. Tometići 15, 51215 Kastav.
Comparo Media d.o.o. će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima Comparo Media d.o.o.
Comparo Media d.o.o. će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da na strani kupca ne postoji nikakva odgovornost.
Comparo Media d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, zajedno s troškovima isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe ili nakon dostavljenog dokaza da je roba poslana.
Povrat novca vrši se uplatom na tekući račun kupca. Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.
Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.